Dag 79 - Halloweenhelg!

Nu är det söndag och två intensiva Halloweendagar är avklarade! Även om jag inte gillar Halloween i sig så där väldans mycket så har det varit riktigt skoj att uppleva en amerikansk Halloween! Alla klär ut sig och festar, underbart! Det känns som att man har sett det mesta i kostymväg så man kan ju inte klaga på kreativiteten. Det har bland annat varit tvättkorg, bp-oljeläcka och golddigger!
Nu väntar en riktig pluggvecka men innan den drar igång så tror jag att jag måste ta fram Dirt devil. Den där boan på bilden, den fjädrar av sig kan jag meddela.

Dag 75 - Inlämning, inlämning, prov, prov, inlämning.

Just nu är det full rulle med att välja kurser, hemuppgifter och prov. Jag har iaf mina kurser klara efter ett evigt rännande mellan olika fakulteter och jag väntar nu bara på att allting ska gå vägen med mina immigrationspapper för isf så får jag praktik på skolans Student Legal Service vilket skulle vara väldigt skoj. Så här kommer (förhoppningsvis) våren se ut i övrigt:
Golf (Mycket viktig kurs ifall mina juridikstudier går åt pipan)
Introduction to acting (Också en mycket viktig kurs om både min jurist- och golfkarriär inte går vägen)
Juvenile Justice
Model United Nations
Sophie piggade också upp min dag med att meddela att biljetterna nu är köpta till NHL-matchen mellan Boston Bruins och Los Angeles King. Ska bli så himla kul att gå på ishockey!
Nu ska jag iväg och skaka rumpa på zumban, wihoo!

Dag 72 - Städat!

Jag har varit här i två och en halv månad men det här är första gången jag har en städad byrå. Anledningen till att jag lägger upp en bild på den är för att jag lever väldigt spartanskt och har bara en byrå och en säng i mitt rum.

Dag 72 - Sanna, var inte orolig!

Här är några av oss i bilen på väg hem till Lauras föräldrar som bor strax utanför Chicago där vi har spenderat helgen. Det var riktigt trevligt, vi fick träffa hennes familj och äta riktigt god mat. Tanken var från början att vi skulle till Six Flags men vädret ville annat så vi åkte istället till Statesville haunted Prison. Jag har nu besökt spökhusens spökhus. Det har för övrigt hela Illinois med omnejd gjort. Kön var i konkurrens med biljettsläppet till P3 men då får man iaf sitta och köa.
Till slut kom vi iaf in och då började de med att mosa in hela gruppen som vi gick med i en bur. Det var sådär trevligt kan jag tillägga. Väl inne skulle vi rada upp oss och Anna och jag bestämde oss för att hålla ihop eftersom spökhus inte riktigt är min grej, speciellt inte när det ska vara ett gammalt fängelse. Hon och jag hamnade såklart ifrån de andra direkt i första rummet men lyckades tack vare Annas snabba tankeförmåga fly från de läskiga fångvakterna så vi kunde gå med de andra. När vi kommit lite längre fram och alla skulle rada upp sig så började ju jag såklart prata när man inte skulle det så jag fick höra en "fångvaktare" som vägde säkert 150 kilo skrika håll käften åt mig samtidigt som han bländade mig med en ficklampa. Fin tajming som alltid.
Vi tog oss igenom det och det var lite obehagligt men hade varit värre om vi inte hade gått så många i grupp. Nu har vi iaf fått lite Halloween-känsla och en trevlig helg blev det!

-

-

Dag 70 - Normal goes Halloween.

Här är jag på väg hem från skolan och som ni kan se så är Normal lite på g inför nästa helg.

Dag 70 - "Watch out for the mormons"

Äntligen fredag! Skolsystemet här är helt annorlunda från svenska universitet och det är alltid något som ska lämnas in eller redovisas, att det dessutom är midterms gör inte att heller att det blir mindre att göra. Igår gick vi iaf ut ändå och här ovan kan man se några av oss!
Kvällen fick dock en lite speciell start då Lena och jag skulle bege oss iväg på förfest. USA är inte direkt känt för upplysta områden och när vi går på en trottoar inte långt från vår lägenhet  så kommer en man emot oss med huvtröja som är neddragen så långt det går och mumlar något knappt ohörligt. Som tur är uppfattade Lena mer än vad jag gjorde. Lena uppfattade "watch out" och jag "mormons". Vi tittar då framåt och ser då två män stå i kostymer och mer ser vi inte eftersom det är kolsvart ute. Vad gör vi då? Jo, vi bestämmer oss för att springa över vägen (som dessutom är fyrfilig), och vad sker då? Jo, jag trampar ner i ett stort hål precis när vi kommit över vägen. Där sjönk jag ner rätt under löven med ena benet så att jag nu var nere på knälängd. Jag vill inte veta vad det är för hål som är minst nästan en meter djupt. Att de här männen dessutom gick över vägen precis samtidigt som oss gjorde ju inte saken mindre pinsam. Stackars killar som var tvungna att se överreaktion i kvadrat. Aja, kul kväll hade vi sen iaf!

Dag 68 - Snart Halloween!

Jag är ju inte den som vanligtvis firar Halloween  hemma i Sverige. Jag tycker att det är ett hemskt jippo som jag inte vill vara en del av och heller aldrig kommer att bli. Hemma i Sverige. Här i USA har jag anpassat mig lite till att man får ta seden dit man kommer. Jag har därför bestämt att jag kör "all in" i år och så är det bra med det för är det någonstans som det ska göras så är det ju just här. Speciella affärer öppnar och det är massodling av pumpor som gäller. Idag åkte vi därför till en sådan här affär för att inhandla våra utklädnader. Det är nu gjort, så vänta en och en halv vecka så ska ni få se hur jag ser ut!
På hemvägen stannade vi till vid mataffären som säljer Leksand knäckebröd. Lycka! Jag köpte knäckebröd för 15 dollar och återigen så tittade kassörskan lite undrande på mig och frågade vad det var. Jag förklarade återigen vad knäckebröd är för något och återigen tittade kassörskan på mig som att det inte var något denne tänkte prova på.

Dag 67 - Det finns grannar.....

..... och så finns det grannar.

Dag 66 - På biblioteket.....

Sitter just nu på biblioteket och försöker vara effektiv men det går sådär nu på eftermiddagen. Har precis gått igenom min hemtenta i International business law och inser att den domineras av Tyskland, Tony tiger, majs och sojabönor. Sisådär spännande men ska bli skönt att lämna in den.
Satt och tittade igenom bilder från homecoming-helgen och hittade den här. Gräs finns det gott om i Illinois och mannen till höger här kämpar febrilt med att det ska bli lagligt. Jag brukar se honom på Quaden då och då men i lördags hade han lyckats ta sig in och gå med i paraden. Ville visa en bild på Stanley Cup-bucklan som också visades under homecoming då Chicago Blackhawks vice vd eller liknande är alumn från skolan så han hade den med sig, men tyvärr var jag inte riktigt så snabb med kameran just då.
Nu ska jag ta och skriva lite på min fact sheet om hunger som ska in på fredag. Det tar aldrig slut.....

Dag 64 - Matchdags!

Strax dags för matchdags.... Och nu, strax dags för utgång!

Dag 64 -Gårdagskvällen!

Pizzor i USA-storlek, cola och Slim Susie! Anna och Jenny ville presentera oss för Smala Sussie eftersom de är från Värmland så nu vet vi vilken pizzeria som brunnit ner och vem som är från Säffle med mera! Har också förstått att den är inspelad i Bengan också så nu har jag även sett lite av Emmas hemtrakter! Kan inte förstå att jag missat Smala Sussie tidigare men men.
Nu är det dags för att bege sig mot homecomingparaden, tailgating och fotboll. Idag är det tydligen North Dakota som står för motståndet men det säger mig inte så mycket eftersom jag inte finner AMERIKANSK fotboll så skoj.

Dag 61 - Stor slurp-läge!

När man befinner sig i skolans Food Court är det enbart känslor av ren och skär lycka som existerar. Där finns allt, och det bästa av allt är att man får äta hur mycket som helst. Lena och jag har därför kommit fram till att vi två inte kan gå dit ensamma. Vi behöver förstärkning, annars får vi äta någon annanstans. Det spårar. Det skulle ta mig en timme att handdiska alla tallrikar vi använder och vi gör att stället går med förlust.
Idag var Jenny, Anna och jag där och åt och här ser ni den obligatoriska efterrätten vilken vi svenskar här kallar "en sked" med glass. Storleken på den här "skeden" varierar dock men inget har nånsin sagts om tillbehören, så ja, det är "en sked" chokladglass, krossade non stop, chokladsås och en brownie. För alla oroliga så kan jag meddela att vi inte äter där varje dag och att jag ska på Zumba ikväll och skaka lite rumpa, så be cool.

Dag 59 - Homecoming!

Nu är det måndag igen men den här veckan är lite speciell. Det är Homecoming och det innebär dekorationer i överflöd, skolanda utan dess like, aktiviteter och föräldrar vid varje husknut.
Jag förstår inte riktigt det här med att ta med sina föräldrar till universitetet. Eftersom det är måndag så innebär det antagligen att många dessutom har tagit ledigt från jobbet och dessutom åkt en bit då många som pluggar här inte är från staden. Jag har svårt att se mina föräldrar åka trettio mil för att få gå på en guidad tur kring Uppsala Universitet och traska runt inne på JB.
Det är iaf ett fullt schema den här veckan gällande Homecoming men får se hur mycket av det som ska upplevas. På fredag har jag ett prov i Human Rights och på torsdag delas, lägligt nog, ut en hemtenta i International Business Law. Vi har två sådana under terminen och läraren verkar tycka Homecoming-helgen var en lämplig helg att ge oss lite extra att göra. Jag tänker inte säga det, för jag avskyr terminstentor, men det här med smågrejor ständigt tröttnar man ganska snabbt på.
Nu ska jag försöka plugga lite effektivt innan det är dags för mat och konsert på Quaden och Gossip Girl. Man måste älska måndagar!

Dag 56 - Sommar och sol!

Vädret går det inte att klaga på i den här staden! Den här bilden är tagen imorse på Quaden och i bakgrunden ser man College of Business där jag är två dagar i veckan.  Det är sällan ett moln på himlen och i helgen ska det bli 29 grader och sol. Känns konstigt men det blir nog att hänga vid vår pool i helgen. Trots att det är oktober.
Igår såg jag och Sophie till att vi även ska få sol och bad i vinter. Vi bokade vår resa över jul och nyår och det känns helt underbart! Vi flyger ner till Miami och åker sen förhoppningsvis på en kryssning till Key West och Mexico med Emma, Axel och Robert, men det är inte helt spikat, sedan blir det några dagar i Miami innan vi flyger ner till Puerto Rico för att spendera en och en halv vecka där med sol, bad och regnskogar förhoppningsvis!
Här rullar vardagen annars på, men igår så gick vi ut Downtown, var riktigt skoj, dock lite segt idag i skolan istället men men, det får man ta. Nu inväntar jag home delivery och sedan ska vi iväg till några brasilianska utbytesstudenter för att sedan gå ut lutar det åt!
Thank God its Friday!

Dag 54 - Värt köp.

Jag har fortfarande inte lärt mig rotera bilder på datorn så ni får rotera era huvuden 90 grader istället. Tillåt mig att presentera Dirt Devil. Egenhändigt monterad av mig och efterlängtad som få städsaker brukar vara av mig. Den här klarar till och med av våra fotbollsplaner till heltäckningsmattor. Den måste älskas och har såklart kvalat på topplistan över mina mest värda köp!

Dag 51 - Fashionistas!

Mickes och mitt försök att se lite koola ut. Gick sådär.

Dag 51 - Go Redbirds!

Idag var det hemmamatch för forbollslaget Redbirds och självklart var vi där! Som ni ser så har man fallit i skolkläderfällan. För mig tog det två månader. Man var ju lite smårädd att man skulle bli utstirrad som få annars så vad gör man? Man är ju en lagspelare.
Vi började med att tailgatea vid elva imorse, även känt som "alla tar sina feta avgasälskande bilar till parkeringen, sätter på gasolgrillen och knäcker öl. Helt otroligt att folk gör det med sina föräldrar. Den närmsta likheten jag kan komma på är ungefär som att ha med sina föräldrar på Valborg i Uppsala. Det går ju inte, men här gör det uppenbarligen det. Har också fått lära mig Bags eller kasta ärtpåsar och sett den största orkestern någonsin, bra jobbat ISU. Nu ska jag snart ta och göra mig iordning. Fest på ingång!

Dag 50 - Livskvalitet!

Klockan är kvart över tio på förmiddagen. Jag sitter på biblioteket, har en kaffe med höstsmak (premiär idag) och en kanel- och russin bagel med cream cheese som väntar. Solen skiner ute och jag får titta på den bästa platsen på jorden på min på datorskärm. Najs.

RSS 2.0