Dag 108 - Nagelsax-mannen

Att bli förvånad över både saker och människor har jag slutat med för länge sedan. Att folk går med pyjamasbyxor, shorts som visar rumpan och fårskinnstofflor bekymrar mig knappt längre, inte heller att folk går med flipflops och shorts ute när det är minusgrader. I lördags så fick jag dock uppleva något nytt och den här gången handlade det inte om kläder.
När jag satt vid gaten på flygplatsen så satt jag bredvid en man med ett säte emellan. Den här gubben satt där med sina fem handbageväskor, sin truckerkeps på huvudet och en brutal mustasch, och gör vadå, jo, han börjar klippa sina naglar. Jag försöker ju att inte glo för mycket men att behärska mig med sådant har jag slutat med. Jag tänkte att han iaf kanske lägger nagelbitarna i sin hand, men nej. Helt plötsligt ser jag hur de där små äckliga bitarna börjar flyga åt mitt håll. En bit landar på hans byxa och en annan på armstödet. I ren desperation försöker jag rädda mig själv och min väska för att undkomma hans nagelattack. Tack och lov hamnade jag inte bredvid den här mannen på planet.

Dag 105 - Vilken vecka!

Idag kom jag tillbaka till Normal efter en vecka hos Sophie i Boston och sedan några dagar i New York med Sophie och Sanna. Det har verkligen varit jättebra! Boston och New York är underbara städer och det är skönt med storstadskänsla lite då och då. Vi har hunnit med en hel del och haft tur med vädret.
I onsdags begav vi oss ner till New York och här ovan är jag i Central Park. Att åka till New York utan att shoppa är svårt, nästintill omöjligt, så en hel del har det blivit men vi har även hunnit med att se på Thanksgiving-paraden som var riktigt maffig, vi har också fått några sekunders kändisskap iom att vi har varit uppe på storbild på Times Square och så har vi festat. Det har varit en riktigt bra vecka och jag får komma tillbaka om mer sen men nu tänkte jag ta och kika på På Spåret, känns ganska lagom efter fyra timmars sömn och en lååång resa.

Dag 100 - I Boston!



Just nu befinner jag mig i Boston där jag hälsar på Sophie! Vi har haft riktigt härliga dagar här, även om gårdagen varriktigt kylig! I lördags var vi och såg Boston Bruins mot Los Angeles Kings vilket var hur kul som helst! Det blev straffar och tyvärr förlorade Boston men men.
Igår gick vi Freedom Trail och lärde oss ett och annat. Turen höll på i två timmar och efteråt stapplade Sophie och jag därifrån så fort vi bara kunde. Det var så kallt så vi knappt kunde röra tårna och trots ulltröja under jackan och mössa och vantar så frös jag ruggigt mycket. Jag har nu en anledning att köpa varmare kläder så det är iaf positivt.
Efter vår lilla historietur så begav vi oss vidare mot JFK-museet. Jag är ju lite småfascinerad av JFK så jag trivdes som fisken i vattnet där. Vi fortsatte idag på JFK-temat med att besöka Cambridge och Harvard så nu har jag sett var han bodde under sin tid där också. Nu ska vi ta och bege oss tillbaka till Cambridge för att gå ut och äta!

Dag 96 - Hos tandläkaren!

Min morgon började över förväntan. Jag hade tid hos tandläkaren idag för att laga min framtand som var halv. Mottagningarna här ser inte riktigt likadan ut som hemma med undantag för skvallertidningar i överflöd. Den här tandläkaren satsar på mörkbrunt trä, en stor tavla med sina åtta barn på och en bok om golfbanor lika tjock som en lagbok. Nåja, jag satte mig ner där och började fylla i papper efter papper, avskrev ansvar för både det ena och det andra och försökte att läsa snabbt igenom det som gällde rättegångskostnader. Som sagt, lite annan väg en ett besök hos Folktandvården i Sverige.
När jag väl kom in till tandläkaren så var han jättetrevlig, berättade om sina barn och frågade mig om Sverige, och sedan förklarade jag min situation gällande försäkring osv eftersom det verkar vara väldigt petigt. Han och sköterskan satte iaf igång med att varva vad som lät som en motorsåg som möter ett tv-spel från tidigt nittiotal och efter en kvart var det klart.
När jag sedan kommer ut och ska betala så blev de så förvånade, antar att de är vana med att alla har försäkring, så hon kilade iväg och kom snabbt igen och sa att tandläkaren bjuder på det  och att jag skulle ha ett härligt lov! Jag blev så glad! Nu behöver jag inte tänka på förskringskrångel så nu gäller det verkligen att det håller!

Dag 95 - Många fotbollar i luften.

På fredag åker jag till Boston så det är lite som ska fixas nu innan lovet! I skolan matar de på med arbete och med en månad kvar till jullov så är det mycket som ska bli klart. Som ni ser här så har jag bytt inriktning för ett tag och nu är det klimatförändringar som ska studeras. Riktigt intressant och mycket att lära.
På fredag åker jag som sagt till Boston för att hälsa på Sophie vilket ska bli superkul. Var iväg och skulle skriva ut mina biljetter idag och fick då panik över att mitt mellannamn inte står med. Nu hoppas jag innerligt att det inte behövs. Eftersom man måste ha med sig sina visumpapper när man reser så tänkte jag att jag skulle vara ute i god tid och kopiera dem. Vad gör jag då, jo, jag glömmer såklart originalet i kopieringsmaskinen. Lite jobbigt där ett tag men det löste sig.
Eftersom jag är lite av en klant så har ju jag såklart lyckats gå och bita av en del av min tand här i USA. 22 år utan problem skulle såklart få ett slut i USA där bara att kliva in på en klinik gör så att VISA-kortet skriker sig hes. Imorgon ska jag iaf fixa tanden och jag hoppas innerligt att det inte blir alltför dyrt och att allting löser sig med försäkringen.

Dag 93 - "No, kör"

Idag är jag tillbaka i skolan igen efter en långhelg i Chicago med Christine. Vilken helg vi har haft! Så underbart och vi har varit effektiva som sjutton. I torsdags var vi och kikade på Bönan och hann med en hel del shopping. På kvällen bar det av till Hancock Tower för middag på Cheesecake Factory och efter det åkte vi 96 våningar upp för att ta en drink. Den utsikten gick inte av för hackor och det var en bra avslutning på dagen.
På fredagen så åkte vi söderut för att leta reda på Barrack Obamas hus. Med kartan i högsta hugg så tog vi oss efter mycket om och men fram till rätt hus. Vi snurrade runt lite i onödan men att se Secret Service bil gjorde det hela lite lättare.
Vi har även hunnit med ännu mer shopping, ätit Chicagos deep dish pizza, besökt svenskområdet Andersonville, sett The Lion King och testat på nattklubbarna. Andersonville var som att komma till mini Sverige. Svenskt bageri, svenska restauranger, ett museum med en shop som spelade svensk julmusik. Där trivdes man som fisken i vattnet. På lördagskvällen så gick vi och såg The Lion King då Broadway turnerar runt i landet. Den var helt fantastisk, riktigt imponerande artister och kostymer.
Vi har som sagt även hunnit med en hel del klubbar så sömnen ska jag försöka ta igen den här veckan innan jag beger mig mot östkusten!

Dag 85 - Tomten kommer tidigt i år!

Nu har jag och Lena precis kommit hem efter att ha varit ute och ätit med Caroline och Travis som är hur underbara som helst! Vi åkte till en mexikansk restaurang som hade riktigt bra mat. Lena och jag hade ett par timmar ätit hamburgare och pommes frites på ett annat ställe här i stan men det stoppade inte oss då äta tillhör min favoritsysselsättning.
Annars har det hunnits med en hel del idag. Vårt vatten var avstängt mellan nio och tolv på förmiddagen (vet inte varför man bestämmer sig för att göra något sådant på en lördag) så jag pallrade mig iväg till gymmet istället. Medan jag inväntade att duschen skulle gå att använda igen så tog Dirt Devil och jag ett varv i lägenheten så det ser lite bättre ut nu iaf!
Under eftermiddagen åkte vi till en stor sportaffär med hopp om att hitta den varmaste vinterjackan som existerar i Normal. Det gick sådär men jag fick iaf ett par löparshorts som kan vara bra att ha om sisådär ett halvår. Det blev dock en hel del shopping ändå, här ser ni bland annat min basker och min tomtetröja som jag idag införskaffat, "I believe", det ni!

Dag 83 - En vecka kvar.....

......till en långhelg i Chicago med Christine! Den här veckan är det väldigt mycket i skolan så ska bli riktigt skönt att åka iväg sen. Vi har inte setts sen i juni så det blir mycket att ta igen! Turistande, shopping, god mat och utgång väntar! Kommer bli hur skoj som helst.
Imorgon har jag prov i Human Rights och jag började plugga idag vilket känns sådär men jag har börjat anpassa mig till det amerikanska studielivet som innebär att ju senare man pluggar desto bättre. Eller nåt. Jag tycker jag har varit duktig om jag sitter i biblioteket till sju-åtta men tittar man omkring sig då så är det fullt. Att gå hem vid tolv är tydligen inget konstigt. Jag klarar inte riktigt av det men sent lär det bli för oss ikväll om det här provet ska bli något att hänga i julgranen.

Dag 81 - Jag skulle köpa mjölk.....

..... men kom hem med det här. De sålde ut Halloweenförpackningarna och det var det bästa i en, KitKat och Reese´s. Så nu har jag 75 bitar choklad, eller snarare 72.

Dag 81 - Valdag!

Idag är det en otroligt viktig dag. Det är valdag här i USA och ovan är några av de skyltar som syns runt om i stan. Något som är speciellt med den amerikanska rörelsen är att det inte enbart handlar om att framföra sig själv och sitt parti men samtidigt att få sin motståndare att framstå som så dålig och olämplig som möjligt. Reklam mot den andre syns konstant på tv här så går man in på Youtube kan man få se riktigt märkliga och ibland riktigt roliga klipp.
Nu ska jag ta och återgå till mitt plugg inför mitt provmaraton den här veckan och hålla både tummar och tår för Demokraterna!

RSS 2.0