Dag 193 - ISU v. Bradley

Igår gick Lena och jag på basket. Bradley stod för motståndet och som jag förstått det så var det en viktig match då vår lärare lät oss sluta två timmar tidigare för att hon och hennes familj hade säsongsbiljetter till ISUs matcher.
Det var iaf en väldigt spännande match med ett slutresultat på 51-50 till ISU och här ovan ser ni hur glada både supportrar och spelare blev! Lena och jag kunde även konstatera att några basketkännare är vi iaf inte. Iaf inte gällande collegebasket.
Vi satt och var helt lugna i slutminuterna, övertygade om att det skulle spelas en period till. Att coacherna tog time out ung. varannan minut, ibland hann det bara gå ett anfall innan det var time out-dags igen, var inget vi reflekterade över så. Plötsligt så är ju dock matchen slut och ISU gjorde vinstpoängen med bara några sekunder kvar så vi kände oss lite snuvade på spänningen. Och på tiden. Kom igen, man kan ju spela iaf en timme men efter 40 min. spel var matchen slut men en härlig vinst blev det iaf!

Dag 191 - Chicago Blackhawks v. Columbus Blue Jackets

Snyggaste tröjan från fredagens match i United Center.

Dag 190 - Chicago

I fredags morse begav vi oss till Chicago. Där var det mycket som stod på schemat. Det skulle shoppas, gå på ishockey, äta på Cheesecake Factory och partajas. Allt hanns med och som man ser så tajmade vi miniresan med våren. Vi började med att gå på stan och shoppa på fredagen och såklart så spårade jag totalt. När jag kommer till en större stad, eller till Target för den delen, så är det som att jag aldrig ska få besöka en affär igen så att nu har jag ett litet lager här i garderoben i Normal och det är jag mycket nöjd över.
På eftermiddagen så åt vi på Cheesecake Factory. Att äta där är som att stoppa in en bit av himlen i munnen och magen tackar och tar emot. Vi åt förövrigt där på lördagen också.... Efter ett besök på Ostkakan så begav vi oss mot hotellet för att byta om inför hockeyn. Chicago Blackhawks mötte Columbus Blue Jackets och tyvärr blev det förlust för Hjalmarsson och co men Strålman i Columbus fick iaf göra mål så det var skoj. Efter hockeyn och ett försök på världsrekordet i hur många svenskar man får in i en taxi så blev det utgång! Fantastiska dagar!

Dag 187 - Packning pågår.

Just nu håller jag på att packa inför morgondagen. Det fantastiska med min packning är att jag har med mig nästan lyckats fylla väskan. Det är förövrigt samma väska som jag hade när jag reste runt under jullovet i tre veckor. Ska förhoppningsvis lyckas lämna lite plats.Tidigt imorgon bitti åker vi iaf upp till Chicago. Där väntar shopping, Cheesecake Factory, utgång och Chicago Blackhawks mot Columbus Blue Jackets! Längtar!

Dag 183 - Repetition pågår.

Idag känns det som att våren har kommit hit. Plusgrader och sol så snart är det förhoppningsvis grönt ute igen. Just nu håller jag på att repeterar inför min basic object-övning som vi ska ha på teaterlektionen imorgon. Jag är ingen Ingrid Bergman men förhoppningsvis ska jag inte göra bort mig alltför mycket men jag kan inte lova något. Nu ska jag köra igenom det en gång till!

Dag 182 - Lördag med Lena.

Idag kom Lena tillbaka, som jag längtat! Med sig hade hon också massor med underbara saker. Nu ska vi ta och fortsätta att läsa skvallertidningar och äta choklad!

Dag 177 - Super bowl-söndag!

Igår var det dags för Super Bowl här. Green Bay Packers mot Pittsburgh Steelers. Jag är inte den som är ett stort fan av amerikansk fotboll men det här klassade jag som kultur. Det måste ses! Mest av allt såg jag ock fram emot maten och reklamerna. Det bästa är att de faktiskt har reklam för reklamerna.
Då Super Bowl sändes på Fox Sports så var det patriotiska meddelanden i kvadrat innan matchen och uppträdanden med America the Beautiful och nationalsången stod också på programmet innan matchstart.  Det bästa var en spelare som hade handen på hjärtat under nationalsången men tog bort den precis när tv-kamerorna rullade förbi. Han var väldigt snabbt att placera handen på hjärtat igen!
Halvtidsshowen med Black Eyed Peas var en bra show men det kunde än en gång konstateras att ingen av dem kan sjunga. Ingen. Så, matchen då? Jag måste faktiskt säga att jag har lärt mig lite; runningback, kicker, quarterback, Roethlisberger osv. Det går framåt. Tyvärr vann Packers men det har jag redan kommit över! Jag tyckte faktiskt att det var riktigt spännande så nästa år måste jag antagligen gå upp mitt i natten och se på Super Bowl igen.

Dag 174 - Vi går på bio!

Och så här lätt är det att gå vid övergångsställena! Fram till bion kom vi iaf och vi såg The King´s Speech. Colin Firth var fantastisk och jag förväntar mig inget annat än att han plockar hem en oscar för rollen. Nu är det dags för lite På Spåret!

Dag 173 - Tillbaka i skolan!

Anna och jag satt och pluggade lite på förmiddagen i skolan inför veckans enda lektion för min del. Min dag förgylldes sedan av att jag fick åka med min favoritbusschaufför hem. Han är så rolig och trevlig. När man går på och av bussen så hälsar han alltid, inte med en high five men liknande och önskar en en underbar dag. Jag gillar honom.

Dag 172 - Taskig tajming

Här är en bild från min gata. Just nu pågår VM i snöskottning här. Universitetet har haft stängt idag med då den värsta snöstormen på 40 år, även kallad Mammuten, har varit på besök. Och jag som tänkte skicka hem mina vinterstövlar......

Dag 171 - Just nu.....

...... håller jag på att Mammutstorm-isolerar. Det är precis lika kul som det ser ut.

Dag 171 - "Snow Day"

Universitetet är stängt idag. Så är även de flesta skolor, bibliotek och kyrkor runt omkring. Även närliggande delstater har fattat sådana beslut. I Chicago har bussarna slutat gå. Det låter ju riktigt eländigt. Nja, svaret är det att vi har fått ungefär en halv decimeter snö på ett dygn och nu verkar det inte ens ha snöat på ett par timmar. I Chicago har det inte ens kommit så mycket.
Jag måste dock ge skolans elever all kredd till att de kan arbeta snabbt. Igår startades en facebook-sida som uppmanade rektorn att ställa in dagens lektioner. När jag gick och la mig hade sidan över 7 000 medlemmar. På grund av att universitetet är stängt så har jag ett prov och en redovisning att ta igen nästa vecka. Kul. Ska man arbeta efter den här modellen så får man väl lov att stänga skolorna i Sverige under stora delar av vinterhalvåret.
Kära nån, ta på er vinterkläder och gå till skolan!

RSS 2.0