Dag 127 - En hösttermin avklarad.

Nu är höstterminen avklarad vilket är otroligt skönt. Nu är böckerna sålda för rena rånet men av är jag med dem iaf. Hade jag vetat vilket jobb det var med kurserna hade jag inte valt som jag gjorde men som vilsen utbytesstudent så är det ju en fälla jag såklart ska gå i. Nästa termin ser jag mig som mer rutinerad och har därför lediga fredagar! De två senaste veckorna har inneburit 42 sidor och ett prov så skönt med lov nu.
Just nu sitter jag och filar med det sista innan jag ska bege mig mot flygplatsen och sedan Miami och imorgon eftermiddag går kryssningen till Key West och Cozumel. På fredag, julafton, kommer vi tillbaka till Miami och är då där till på tisdag då vi flyger till Puerto Rico.
Jag kommer inte att ha med mig datorn eftersom optimistjollen jag ska resa med handbagage i tre veckor, får se hur det går. Ska försöka göra någon uppdatering när möjlighet ges, men tills dess, GOD JUL!

Dag 119 - Fina grejor!

Fick paket idag med mina favoriter. Jag har väntat på den svenska utgåvan av Skönheten och Odjuret i över ett år, men nu är den min. Sen är ju Marabou Daim aldrig fel. En är redan slut men jag har aldrig påstått att jag har karriär när det kommer till godis så det var kanske inte så otippat.

Dag 116 - Kreativa Lena!

Då det inte finns några vanliga födelsedagsljus här så hade Lena köpt Chanukka-ljus till min födelsedag! Högst kreativt. Jag har fått förklarat för mig att ljusen egentligen skulle sitta i glassen men den hade vi tydligen ätit upp. Så mycket annat kan man iofs inte förvänta av oss! En riktigt bra dag var det!

Dag 116 - Dryga veckan kvar!

Här är en bild från min födelsedag då vi var hemma och Carolines föräldrar på middag! Riktigt mysigt med massor av god mat och efterrätter! Lena fick vara bakom kameran den här gången men det är ju jag då, Micke, MaryBeth, Caroline och hennes föräldrar. Caroline bor i en riktig lite amerikansk småstad, dryga timmen härifrån, på något sätt kändes den lite som den amerikanska motsvarigheten till Vansbro, varför vet jag inte riktigt. Som man sett här så tar ju amerikanarna juldekorationerna i trädgården ungefär 18 steg längre än svenskarna. När vi åkte in i Mendota så var det kulörta ljus åt höger och vänster men min favorit är ändå de två familjer som hade valt att ställa ut två upplysta Maria och Josef i ungefär dryga metern i höjd och tillverkade av plast, i snön. Lilla Jesusbarnet fick ligga i sin krubba.
I övrigt så är det ju finals den här veckan och nästa så det är ju inte brist på saker att göra. Jag har bara vara lite dålig på det och bättre blev det inte när jag fick reda på att en graduate student rättar ungefär hälften av våra grejer, det är ju ungefär som att jag skulle ta och rätta någons arbete och det är ju inte helt okej. Det enda som har varit lite intressant idag är att  jag fick reda på att en tjej i min klass, hennes pappa är Jordaniens utrikesminister. Där ser man. Det var mycket intressantare att höra om än själva lektionen.
Ser för övrigt fram emot att åka bort nu över jul då vår lägenhet väljer att totalstrejka lite då och då. Fram till igår hade vi bara tio grader i lägenheten, en toalett som knappt fungerade och ett haltande Internet, hade nog varit likvärdigt att campa på parkeringen. Skönt att det snart är lov!

Dag 112 - Vinter på riktigt!

Nu är det äntligen riktig vinter här i Illinois! Det började snöa igår kväll och har bara fortsatt! Gårdagskvällen innehöll glöggdrickande hos Jenny och introducerande av Peter Jöback för amerikanarna innan vi begav oss av till Matthew på fest! Nu väntar lite plugg inför mina finals innan vi ska ut och äta middag. Klockan är nu halv fyra så jag känner att det är dags att vara effektiv!

RSS 2.0